Spring naar content

Tim Mulder

Na zijn middelbare school besloot Tim Mulder International Business te gaan studeren. Hij had nog geen idee bij de toekomst, maar dit trok hem wel aan: met verschillende culturen samenwerken en mooie bedrijven bouwen. Door twee coronajaren bleef het internationale aspect in het begin van de studie beperkt tot digitale contacten, toch heeft het Tim veel gebracht. “Ik wilde meer weten over de rol en dynamiek van mensen binnen organisaties.”

In zijn derde jaar was het tijd voor een stage. Via een wederzijdse relatie kwam Tim in contact met Allied Forces. “Ik maakte een afspraak met Laurens van Geffen. We hebben een uur gewandeld bij Zeewolde en er was een mooie klik. Er was alle ruimte om mijn plek te vinden. En dat is ook enorm goed bevallen. Zes maanden lang heb ik alles en iedereen ondersteund, in brede zin. Er was veel te doen, het bedrijf groeide hard. Voor mij was dat heerlijk, want ik neem graag initiatief, zie kansen en hou van aanpakken.”

Het beviel zelfs zo goed dat Tim een contract kreeg aangeboden. “Ik ben aan het afstuderen, en wil ook nog een Master-studie volgen, maar ik werk daarnaast bij Allied Forces. Net als tijdens mijn stage geef ik support, bijvoorbeeld bij offsites en teamdagen van onze klanten.

Consultants moeten zich volledig kunnen concentreren op het team, ik regel alles op de achtergrond. En daar heb ik al wat zaken kunnen verbeteren, om sneller en efficiënter te werken. Hoe minder repeterend werk, des te meer aandacht voor de klant.”

Tim weet zich omringd door ervaren consultants en trainers. “Dat is echt een feestje. Ik zie en hoor zoveel mooie praktijklessen voorbijkomen, die stop ik allemaal in m’n rugzak.

De groepsdynamiek is steeds weer fascinerend. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb om op dat niveau te komen. Maar intussen houd ik me lekker bezig. Ik ben ook dj, en bondsscheidsrechter in het hockey. In die teams herken ik veel over leiderschap en dynamiek. Prachtig.”