Spring naar content

Dennis van Huizen

Dennis heeft 20 jaar gewerkt bij Defensie en was binnen het Korps Mariniers voornamelijk actief in operaties en opleiding & training. Daarnaast heeft hij een bachelor Bedrijfswetenschappen behaald. Als trainer in leiderschap en team performance bouwt Dennis met Allied Forces aan een “winnaarscultuur binnen teams”.

“Armand en Anton zijn oud-collega’s van me. We kennen elkaar al sinds onze tijd op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder, waar we de officiersopleiding volgden. Een aantal jaar geleden hebben Armand en ik vanuit het Korps Mariniers een High Performance Teamprogramma uitgevoerd bij het Nederlands herenhockeyteam. Daar is voor mij het zaadje geplant om me volledig te richten op de begeleiding van teams.”

Het gedachtegoed van Allied Forces spreekt hem bijzonder aan: “De kracht van verbinding is een fundament voor succes. Dat sluit volledig aan bij hoe ik teamwerk zie en hoe ik dat in mijn loopbaan bij het Korps Mariniers heb ervaren. Verbondenheid als team is essentieel om topprestaties te behalen. Daar focus ik dan ook primair op als ik met een team een start maak: elkaar beter leren kennen, bouwen aan vertrouwen, duidelijke doelen stellen en daar eigenaarschap over creëren.”

“Ik heb meermaals ervaren dat, zodra dit fundament is gelegd, resultaten vanzelf volgen. Bovendien bouwen we aan een motiverende werksfeer, waarin we gebruik maken van ieders kwaliteiten. Dit is ook de omgeving waarin ik zelf het best tot mijn recht kom. Daarnaast was het gevoel met het team van Allied Forces meteen goed. Er is vanaf het begin vertrouwen en openheid.”

“Naast mijn passie voor leiderschap en team performance, ben ik gek op mijn vrouw Renée, onze twee kinderen, familie en vrienden, mijn road- en mountainbike én de keramische barbecue.”