Spring naar content

Marcel Knotter

Gedurende zijn carrière heeft Marcel altijd soft en hard skills gecombineerd. Aan de universiteit studeerde hij sociologie en economie en sindsdien draait zijn carrière om menselijk kapitaal. Bij KPMG leerde hij het vak en werkte hij in het buitenland. Marcel was verantwoordelijk voor Human Resources Management, Change Management en Organizational Learning Services.

Toen besloot Marcel zijn kansen als ondernemer te wagen. “Mijn beste beslissing ooit. In 2005 was ik mede-oprichter van Bright & Company HR Strategy – een succesvol niche HR-adviesbureau in Nederland. En ik had het genoegen om in 2015 BCM Private Equity mede op te richten en in 2017 het assessment- en coachingbureau YUCA Corporate Psychology.

Eerder leerde Marcel Anton van den Berg (nu managing partner bij Allied Forces) kennen als zijn (business)coach. Hun relatie groeide uit tot een betekenisvolle vriendschap en zo ontmoette hij ook Armand van Velzen, met wie Anton Allied Forces oprichtte. Toen de gelegenheid zich voordeed bundelden de drie hun krachten in The Allied Impact.

“Naast het feit dat ik een toegewijde familieman ben voor mijn vrouw Kitty, 2 kinderen en 2 kleinkinderen, heb ik het genoegen gehad om veel op sneeuw en ijs over de hele wereld te reizen. Ik ben er nog steeds trots op dat we in 2002, samen met mijn beste vriend Peter de Bruijn, als eerste Nederlanders op eigen kracht de magnetische Noordpool bereikten na een tocht van 700 kilometer over de poolkap.”