Spring naar content

Rik Uiterwijk

Rik Uiterwijk heeft ruim 25 jaar ervaring in leiderschapsontwikkeling. Sinds 1996 werkt hij zelfstandig als consultant, facilitator en coach. Zo bekleedde hij diverse interim-managementfuncties en begeleidde nationale en internationale teams en organisaties bij hun groei en ontwikkeling.

Rik’s expertise is het actief ondersteunen van ontwikkeling van individuen en organisaties op het gebied van communicatie, commercie, leiderschap en verandermanagement. Centraal staat: Hoe communiceer je, hoe geef je sturing aan jezelf en hoe verbind jij je met ander? Door mensen inzicht te geven in hun impact en invloed, leert hij hen verwachtingen van hun omgeving in te lossen en zelfs te overtreffen.

Zijn professionele blik is sterk beïnvloed door een internationale opvoeding in verschillende landen, van Engeland en Duitsland tot Abu Dhabi. Als politicoloog heeft hij een visie op invloed en macht ontwikkeld, die hem helpt onbenutte kwaliteiten te herkennen, net als oorzaken voor stagnerende ontwikkeling. Sinds 2015 zet Rik zich in voor Allied Forces, met zijn kenmerkende bevlogenheid, creativiteit en enthousiasme. Vriendelijk confronterend weet hij belemmerende overtuigingen te doorbreken.

Rik is getrouwd, vader van drie kinderen, grootvader van twee kleinkinderen en deelt hobby’s als tennis en wintersport met zijn gezin.