Spring naar content

Ellen van Beemen-Gerretsen

Bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek nam ze afscheid als Chief HR Officer, na een carrière waarin ze onder meer arbitragezaken deed als advocaat én verschillende reorganisatietrajecten leidde. Na 13 jaar op de Zuidas, gaat Ellen van Beemen-Gerretsen nu werken áán de Zuidas. Dat wil zeggen, aan de high performing cultuur in het meest prestigieuze zakendistrict van Nederland. Samen met Allied Forces, uiteraard.

“De wens om partner te worden bij een advocatenkantoor heb ik nooit gehad. Er is meer in het leven, heb ik altijd gedacht. Maar toen ik na 9 jaar wilde vertrekken, kreeg ik de kans om de support-organisatie opnieuw in te richten. Onderdeel daarvan was een nieuwe HR-afdeling, waarvoor we leiderschap zochten. Die rol sprak mij eigenlijk wel aan. Ik had het nooit gedaan, dus ik dacht dat ik het wel kon. Mijn levensmotto.”

In haar werk kwam Ellen met Allied Forces in aanraking. “Het was liefde op het eerste gezicht. De aanpak van Allied Forces sprak mij direct aan. De liefde voor het vak en het respect voor elkaar spat ervan af.”

Ellen licht toe: “De methode van Allied Forces is geïnspireerd op het gedachtegoed van het Korps Mariniers. Dat past heel goed op de Zuidas, waar ook – vaak met succes – in teamverband keihard wordt gewerkt aan ambitieuze missies.”

Ze kan het weten, want die kantoorstrip is al jarenlang de “playground” van Ellen. Nu ze is begonnen als zelfstandig consultant en coach, heeft ze de missie om samen met Allied Forces de Zuidas te veroveren. “Ik ben ervan overtuigd dat Allied Forces de Zuidas iets kan brengen dat leidt tot nóg betere resultaten. En – ook belangrijk – het is inspirerend en ontzettend leuk om zo samen aan de slag te gaan.”

Ambitie genoeg dus, maar Ellen relativeert: “Mijn gezin komt op 1. Ik vind niks leuker dan buitenspelen, met én zonder de kinderen. Zandkastelen bouwen, zwemmen in de Noordzee, ook als het koud is, en kitesurfen. Daar bak ik nog niks van, maar het is ultiem spelen.”