Spring naar content

Anneloes Vree

Anneloes was al meerdere keren door haar oom Nico van Dam (oud-marineofficier en lid van onze Advisory Board) geattendeerd op het “mooie werk van Allied Forces”. Zo kwam ze in contact met Marieke en gaandeweg met alle partners. “We hebben goede, inhoudelijke gesprekken gevoerd, waardoor ik mij al snel vertrouwd voelde met de mensen en de werkwijze.”

Anneloes heeft neuropsychologie gestudeerd en is gespecialiseerd in klinische psychologie en psychotherapie. “Ik werk 13 jaar in de specialistische geestelijke gezondheidszorg, waar ik veel werk met gezinnen. Daarnaast geef ik supervisie aan psychologen en orthopedagogen. Ook ben ik als docent verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, waar ik les geef aan masterstudenten en postdocs.”

Allied Forces is voor Anneloes een manier om zelfstandig aan de slag te gaan, binnen een bedrijf waarvan het concept, de mensen en de missie haar aanspreken. “Mijn ervaring in de (psychologische) ontwikkeling van jongeren, volwassenen en gezinnen kan een mooie aanvulling zijn bij de visie van Allied Forces. Ervaringsleren is essentieel in de werkwijze en dat zie ik ook terug in gezinnen: Kinderen doen niet wat ouders zeggen, maar doen wat ouders doen.”

“In de praktijk zie ik problematiek die vergelijkbaar is met de systemen in organisaties. Door een nieuwsgierige en niet-wetende houding, kan ik snel contact maken met anderen en alle perspectieven van een systeem onderzoeken. Ik kijk ernaar uit om naast mijn professionele (curatieve) werk, mij in te zetten voor het ontwikkelen van mensen en teams in het bedrijfsleven.

Ik ben getrouwd met Lucas en samen hebben wij drie kinderen. Wij wonen aan de kust, want de zee en het strand geven mij een gevoel van thuiskomen. Ik vind het belangrijk mij op meerdere vlakken te laten inspireren en te ontwikkelen. Daarom heb ik bijvoorbeeld een jaar kunstgeschiedenis in Italië gestudeerd. Verder hou ik van allerlei soorten (water)sport en vind ik het heerlijk om met het gezin en onze camper op pad te gaan. Zowel privé als zakelijk stel ik de mens centraal!”