Spring naar content

Anne Begeman

Mensen willen best veranderen, maar niet veranderd wórden. Dat is een belangrijk uitgangspunt in het werk van sociaal-psycholoog Anne Begeman. Ze richt zich op het creëren van leukere organisaties, waar mensen zich prettig voelen en met meer plezier en energie werken. Op deze manier kunnen mensen, teams en organisaties nog meer resultaat behalen. Anne gelooft in waarderend onderzoek: het vergroten van ieders kracht en het ontwikkelen vanuit bestaand succes, in plaats van aandacht te vestigen op wat niet goed gaat. Terugkerend resultaat is dat mensen met energie aan de slag gaan en organisaties groeien.

In de opzet en uitvoering van ontwikkelingsprogramma’s ondersteunt Anne het team van Allied Forces. Bijvoorbeeld tijdens offsites, waar ze (realtime) feedback geeft bij team challenges en coachinggesprekken voert. Anne: “Ik ben gefascineerd door menselijk gedrag. Waar komt het vandaan en hoe kun je het sturen? Ik hou van uitpluizen, onderzoeken en observeren. Steeds gaat het daarbij om teamontwikkeling en leiderschap in de context van een organisatie. Die aanpak kent grote overeenkomsten met het gedachtegoed van Allied Forces. Niet zo vreemd dus, dat ik meteen een klik had met deze mensen.

Een bijzonder specialisme van Anne is de begeleiding van verhuistrajecten: “Dat zijn geweldige momenten om een organisatie ook mentaal te ‘verhuizen’, in het kader van cultuurontwikkeling. Hoe kun je beter samenwerken en benut je de potentie van de hele club? Als je weet waar die zit, kun je heel gericht de omgeving daarop inrichten en mensen vanuit hun gedrag laten groeien.”