Spring naar content

Sylvain Gaspersz

Sylvain Gaspersz traint mentale weerbaarheid vanuit een holistische benadering. Als sportdocent en lifestyle coach heeft hij een krachtige methode ontwikkeld om lijf en brein te verbinden. En zo bijvoorbeeld stress te kunnen beïnvloeden. “Ik kijk naar ademhaling, hartslag en beweging. Waarom ga je op momenten sneller ademen en waarom klopt je hart sneller? Welke emoties zijn daarmee verbonden en wat toont het lijf? In bredere zin hebben ook voeding en slaap invloed op het brein en daarmee ook op het gedrag.”

In de trainingen die Sylvain verzorgt voor Allied Forces staat vaak het bindweefsel centraal.

“Ons lichaam blijft overeind dankzij bindweefsel, daarin zitten allerlei sensoren voor pijn, warmte, stress, hormonen. Wat je waarneemt kun je reguleren, zoals militairen en agenten dat doen als ze met hoge spanning te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan speciale interventies en arrestatieteams.”

Sylvain vertaalt de technieken naar het bedrijfsleven en specifiek naar de mensen die hij traint. “Ik breng hen terug naar hun kern, hun zelfbewustzijn. Dat kan een enorme impact op het dagelijks even hebben, dus ook privé. Sommigen gooien echt het roer om, dat kan hard nodig zijn. De weerbaarheid versterkt enorm, doordat het individu in de groep mentaal en fysiek groeit. En dat is in ieders belang, ook van de groep en de opdrachtgever.”