Spring naar content

Industrie & productie

Als experts in de ontwikkeling van het menselijk kapitaal zijn we ons bewust van de complexe uitdagingen waarmee de bedrijven en hun leiders in de sector worden geconfronteerd. Om succesvol in te spelen op de veranderende vraag, geopolitieke instabiliteit en wisselende energieprijzen en  hogere rentes is moedig leiderschap vereist. Daarnaast gaan de ontwikkelingen in deze sector razendsnel. Internet of Things, robotisering en de digitale transformatie, laten ook deze sector niet onberoerd. Leidende trends zijn hier: innovatie, recycling, energievoorziening en stikstofbeleid.

Omgaan met onzekerheid, executiekracht en adaptief zijn in de uitvoering van plannen is daarbij essentieel. Afkomstig uit het Korps Mariniers zijn we altijd sterk verbonden geweest met de sector. Innovatie, adaptiviteit en resultaatgerichtheid is wat ons verbindt.  Inmiddels werken we voor een aantal aansprekende  bedrijven in de sector.

Wetenschappelijk framework

Bij Allied Forces gaan we niet voor een beetje meer of beter, maar voor fundamentele verandering. Een duurzaam succesvolle werkwijze, die we stevig verankeren in de bedrijfscultuur. Alleen als we die ruimte krijgen, gaan we de uitdaging aan. Dan analyseren we de status quo en starten een verandering. Gericht op gedrag en resultaat, gebaseerd op ons wetenschappelijk verantwoorde framework. Daarmee maken we zachte factoren keihard inzichtelijk. De werkelijke situatie van een organisatie komt onherroepelijk naar boven.

Cultuur

De cultuur van een organisatie is niet altijd tastbaar, maar wel degelijk aanwezig. En ze beïnvloedt al het denken en doen. Bij elke fase van een onderneming past een eigen cultuur, die meegroeit met de organisatie. Soms wil je meer ondernemerschap, soms heb je meer behoefte aan orde. Wij observeren de cultuur en analyseren de afstemming met de fase en behoeften.

Organisatie

Net als de cultuur is ook de structuur van een organisatie onderhevig aan de fase waarin ze verkeert en de verandering die ze beoogt. Zo kijken wij naar bestaande structuren en patronen.

Leiderschap

Leiders heb je op alle niveaus in de organisatie. Idealiter ontwikkelen zij zich door een pipeline, afgestemd op de cultuur en richting van de onderneming. Wij stellen de vraag of het leiderschap bij de aard en situatie past.

Vaardigheden

Als je weet welk resultaat je wil behalen, weet je ook welke vaardigheden daarvoor nodig zijn. Zijn medewerkers en teams capabel en goed uitgerust om te toen wat nodig is? Bij elk verandertraject hoort een vlootschouw.