Spring naar content

Ons verhaal

Je kunt zóveel meer dan je denkt. Als individu, als team en als organisatie. Als alles en iedereen samenkomt in een ambitieuze missie, boek je resultaten die je níet voor mogelijk hield. Dan verdwijnt de ruis en ontstaat liefde voor je vak, voor elkaar en de impact die je maakt. Dat is het geheim van een high performing cultuur. Allied Forces heeft een unieke werkwijze ontwikkeld, geïnspireerd op het gedachtegoed van het Korps Mariniers.

Bij Allied Forces gaan we niet voor een beetje meer of beter, maar voor fundamentele verandering. Een duurzaam succesvolle werkwijze, die we stevig verankeren in de bedrijfscultuur. Alleen als we die ruimte krijgen, gaan we de uitdaging aan. Dan analyseren we de status quo en starten een verandering. Gericht op gedrag en resultaat, gebaseerd op ons wetenschappelijk verantwoorde framework. Daarmee maken we zachte factoren keihard inzichtelijk. De werkelijke situatie van een organisatie komt onherroepelijk naar boven.

Fundamentele verandering betekent: Wat onmogelijk werd geacht, mogelijk maken. Dat klinkt magisch, maar het is vooral een kwestie van bewustzijn. We schijnen een licht op het potentieel in een organisatie. Als je dat eenmaal beseft, kun je patronen doorbreken en compleet nieuwe doelen stellen. Om daar te komen, nemen we ruis weg: een opeenstapeling van aannames, teleurstellingen, frustraties, verwachtingen. Je leert jezelf en elkaar opnieuw kennen en volledig vertrouwen. Je bent écht samen.

 

Meerwaarde van ervaringsleren

Onze programma’s zijn een gezamenlijke ontdekkingstocht: deelnemers leren vooral door te ervaren. Ervaringsleren heeft bewezen meerwaarde: het beklijft langer en heeft meer impact. Bovendien kúnnen we het niet anders aanpakken, want we maken een beweging van hoofd naar hart naar buik. Fundamentele verandering is óók een spiritueel proces van en tussen mensen. Dat leer je niet uit een boek, dat moet je ervaren.

Hoe weet je of je verbonden bent met elkaar? Door samen nieuw terrein te betreden, en door kwetsbaar en onbevangen de uitdaging aan te gaan, leggen we de basis voor verbinding. Allied Forces laat dat voelen en brengt het in praktijk. Dan wordt het natuurlijk gedrag, van een team dat het onmogelijke mogelijk maakt.