Spring naar content

Maritiem

Wij begrijpen de uitdagende en dynamische wereld van de Maritieme sector. Om succesvol in te spelen op de verschuiving van fossiele naar duurzame energie, toenemende concurrentie en geringere marges is moedig leiderschap vereist. Als autoriteit op het gebied van de ontwikkeling van het menselijk kapitaal, begrijpen we de complexe hindernissen, waarmee bedrijven en hun leiders in de sector van doen hebben.

Dit omvat met name het aantrekken en behouden van talent in de komende jaren. Verantwoordelijkheden delegeren en mensen en teams verantwoordelijk houden voor het behalen van resultaten is daarbij essentieel. Afkomstig uit het Korps Mariniers zijn we altijd sterk verbonden geweest met de sector. No nonsense, durf en focus op resultaat is wat ons verbindt. Inmiddels werken we voor diverse bedrijven in de sector.

Gedrag en resultaat

Bij Allied Forces gaan we niet voor een beetje meer of beter, maar voor fundamentele verandering. Een duurzaam succesvolle werkwijze, die we stevig verankeren in de bedrijfscultuur. Alleen als we die ruimte krijgen, gaan we de uitdaging aan. Dan analyseren we de status quo en starten een verandering. Gericht op gedrag en resultaat, gebaseerd op ons wetenschappelijk verantwoorde framework. Daarmee maken we zachte factoren keihard inzichtelijk. De werkelijke situatie van een organisatie komt onherroepelijk naar boven.

Cultuur

De cultuur van een organisatie is niet altijd tastbaar, maar wel degelijk aanwezig. En ze beïnvloedt al het denken en doen. Bij elke fase van een onderneming past een eigen cultuur, die meegroeit met de organisatie. Soms wil je meer ondernemerschap, soms heb je meer behoefte aan orde. Wij observeren de cultuur en analyseren de afstemming met de fase en behoeften.

Organisatie

Net als de cultuur is ook de structuur van een organisatie onderhevig aan de fase waarin ze verkeert en de verandering die ze beoogt. Zo kijken wij naar bestaande structuren en patronen.

Leiderschap

Leiders heb je op alle niveaus in de organisatie. Idealiter ontwikkelen zij zich door een pipeline, afgestemd op de cultuur en richting van de onderneming. Wij stellen de vraag of het leiderschap bij de aard en situatie past.

Vaardigheden

Als je weet welk resultaat je wil behalen, weet je ook welke vaardigheden daarvoor nodig zijn. Zijn medewerkers en teams capabel en goed uitgerust om te toen wat nodig is? Bij elk verandertraject hoort een vlootschouw.