Spring naar content

Mitchell Purperhart

In 2009 trad Mitchell Purperhart toe tot het Korps Mariniers. Hij was 21 jaar en kwam in een wereld terecht die zijn leven compleet veranderde. Alle doelen die hij zichzelf stelde, heeft Mitchell behaald: diverse fysiek en mentaal zware opleidingen, een uitzending naar Afghanistan en een rol als leidinggevende. Doelen zijn dan ook essentieel in zijn levensvisie.

“Doelen geven richting en betekenis. Wát iemands doel is, kan ik niet bepalen. Maar hoe je het kunt bereiken, daar weet ik het nodige van. Als coach en consultant gebruik ik mijn ervaring bij de Mariniers, maar de mens staat centraal. De rest is instrumenteel. Automatisch zoek ik diepgang in de interactie. Als je mensen wilt raken, moet je hun drijfveren kennen.”

Mitchell gebruikt graag een quote van Navy Seal-commandant William H. McRaven: “If you want to change the world, start singing when you’re up to your neck in mud.” Hij staat dan ook bekend als een doorzetter, een verantwoordelijke teamspeler, eerlijk en direct. Het Korps Mariniers heeft een unieke afdruk in zijn leven achtergelaten. Zo iets gunt hij iedereen, maar de vraag is vaak: Durf jij de sprong te maken? Daaraan werkt Mitchell met teams en individuen.

Naast zijn zakelijke carrière werkt Mitchell met jongeren, onder meer op zomerkampen. “Daar ervaar ik hoe belangrijk doelen zijn voor een gezond leven. En hoe zinvol het is om daaraan te werken, door zaken gemakkelijk en laagdrempelig te maken. Net als op zijn missie in Afghanistan, vanuit verbondenheid, kracht en toewijding. “Durf los te laten, want heus: Morgen is er weer een dag.”