Spring naar content

Marieke Plas

Met haar achtergrond in psychologie houdt Marieke zich bezig met leren en ontwikkelen op organisatie-, team- en individueel niveau. Marieke is geïnteresseerd in natuurlijke drijfveren en motivatie van mensen. Daarbij gaat ze uit van kwaliteiten en kijkt naar mogelijkheden: Waar stroomt het? Ze kijkt op zowel cognitief, mentaal, emotioneel als bewustzijnsniveau en gebruikt neuropsychologische inzichten om gedrag en patronen inzichtelijk te maken en te doorbreken. Binnen organisaties creëert ze draagvlak voordat ze met het scherpstellen van doelen aan de slag gaat.

De afgelopen jaren was ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van medewerkers binnen de NPO, daarvóór heeft ze psychologen opgeleid bij Defensie en gaf ze trainingen op het vlak van gedragsverandering. Ook heeft ze high potentials begeleid en talentenprogramma’s (door) ontwikkeld.

Marieke studeerde Arbeids- en organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen en heeft diverse aanvullende opleidingen gevolgd, onder meer in bio- en neurofeedback. Marieke is onlangs vanuit de randstad naar Friesland verhuisd, waar ze meer rust en ruimte heeft om met haar gezin te genieten. Ze probeert zoveel mogelijk duurzaam te leven en neemt anderen graag mee in haar ideeën, om zowel fysiek als mentaal een duurzame levensstijl te omarmen.