Spring naar content

Cases

Venturerock slaat handen ineen met Allied Forces

20 januari 2022

“We ontwikkelen High Performing Teams die hun schaalbare potentieel gebruiken”

90% van de startups mislukt binnen 5 jaar. Een veelvoorkomende reden is dat zij niet het juiste team aan boord hebben. De dynamiek van het individu en het team kan van invloed zijn op het potentieel van de onderneming, omdat elke groeifase andere capaciteiten van het team vraagt. Investeren, bouwen en schaalbaar innoveren van startups, vinden we bij Venturerock opnieuw uit. Met Allied Forces als partner hebben we een baanbrekend Minimal Viable Team framework opgezet. “Na een jaar van nauwe samenwerking met het team van Venturerock, zijn we verheugd om samen te werken aan de next-gen mondiale techbedrijven, die economische, sociale en ecologische impact hebben”, zegt Laurens van Geffen, partner bij Allied Forces.

Door high performance te cultiveren in de organisaties, openen we de deur naar schaalbaarheid. Onze aanpak is een revolutionaire stap voorwaarts in relatie tot traditionele venture capital-modellen. “Ik heb veel teams zien mislukken door een gebrek aan focus en uitvoering. We moeten de manier waarop we teams opbouwen en selecteren veranderen. Dit zal ons enorm helpen”, volgens Marc Wesselink, een van de medeoprichters van Venturerock. “We ontwerpen startup teams met de juiste expertise, vaardigheden en kennis, over verschillende vakgebieden en bedrijfskolommen”. Allied Forces past principes van de Special Forces toe op individuen, teams en organisaties. Zo helpen we veerkrachtige en schaalbare organisaties te bouwen, die hun Human Capital Performance volledig benutten.

Het Venturerock & Allied Forces minimaal haalbare team framework

Het Allied Forces Human Capital Performance framework werkt parallel aan de 72 stappen van het revolutionaire Venturerock OS©. Het focust op The Minimal Viable Team als hoeksteen van succesvolle doorbraken, met 5 essentiële succesfactoren:

1. De Future State bereiken

De Future State is een duidelijke en gemeenschappelijke visie op wat een team of een organisatie wil bereiken en waarom dat belangrijk is voor de organisatie in het algemeen. Vaak is het een uitdaging voor teams om de visie waar te maken en het gedrag van teamleden strategisch uit te lijnen. Het is evenwel essentieel voor het succes van een groeiende organisatie.

2. Het concept van High Performing Team

De juiste combinatie van mensen in een startup creëert een symbiose die vaak wordt beschreven als flow. In een dergelijke omgeving voelt ieder teamlid zich zelfverzekerd en gerespecteerd, terwijl hij/zij gefocust blijft op het uiteindelijke doel. Een High Performing Team heeft het vermogen om constant te evalueren en innoveren, zich aan te passen en elke uitdaging te overwinnen.

3. Het ontwikkelen van een cultuur van Extreme Ownership

“Vertrouwen en extreme ownership als fundament van impactvolle culturen stellen oprichters, teams en complete organisaties in staat onmogelijke prestaties te realiseren,” stelt Laurens.

In een dynamische, veranderlijke omgeving worden teams verondersteld flexibel, proactief, innovatief en strategisch te werken. Door een cultuur van extreme ownership te cultiveren, nemen startup teams verantwoording voor hun voortgang en eigenaarschap over hun resultaten. Als de cultuur is verankerd in het DNA van de organisatie, kunnen teamleden uitdagingen snel oplossen, creatief en inventief opereren, en zo hun volledige potentie ontgrendelen.

4. Het bereiken van Full Venture Potential

Een team is zo sterk als de kracht van ieder afzonderlijk lid. Het begint met jezelf kennen, ieders sterke kanten herkennen en hoe die zich verhouden tot de kwaliteiten van de rest. De Human Performance Analysis© van Allied Forces brengt in kaart hoe je het potentieel van een team kunt maximaliseren met matchmaking van sterke attributen binnen de dynamiek van het team. Door het zichtbare én onzichtbare potentieel van individuen te meten, bouwen we succesvolle teams en organisaties, als bondgenoten.

5. Het identificeren & aanpakken van de Must Win Battles (MWB)

MWB’s bestaan uit drie tot vijf belangrijke aandachtgebieden (battles) die een organisatie absoluut moet winnen om de Future State te bereiken. De Must Win Battles focussen op product, klanten of de markt en bepalen het verschil in de groei van een onderneming. Zij worden gedreven door passie, zijn concreet, specifiek en vooral essentieel om meer business impact te realiseren en de Future State te bereiken.

Mensen zijn de meest waardevolle activa van elk bedrijf. Het creëren van een werkcultuur die vertrouwen en veiligheid verankert in het DNA van de organisatie, speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van leiderschap, team- en individuele prestaties. Betrokkenheid en eigenaarschap worden vergroot in high performing culturen; teams tonen uitzonderlijke resultaten door alle groeifases.

Nieuwsgierig naar het realiseren van high performing teams met bewezen betere resultaten?
Neem contact met ons op: hello@venturerock.com of hello@staging2.allied-forces.nl

 

Over Allied Forces

Allied Forces creëert een winning culture binnen organisaties. Wij durven grenzen te verleggen, wat essentieel is voor continuïteit en groei. Fouten maken is daar onderdeel van, binnen vastgestelde kaders. Diversiteit en inzicht in de talenten en persoonlijkheden van elkaar zijn essentieel voor elk team, inclusief de onze. Ons team heeft een brede kennis en ervaring opgebouwd binnen Defensie en de zakenwereld. En we hebben zeer hoog gespecialiseerde in-house kennis van culturele- en organisatieontwikkeling en psychologie.

Over Venturerock

Venturerock is een Impact Venture Builder en ecosysteem van oprichters, geldschieters en bouwers. Samen hebben we het risicokapitaalmodel omgevormd naar een kapitaalbouwmodel. We hebben technologie en onze ervaring in het versnellen van 700+ startups gecombineerd om een new-age venture operating system – Venturerock OS® – te ontwikkelen om bedrijven systematisch te begeleiden van early-stage startups tot fully compliant scale-ups. Met de focus op deep tech en deep impact bevorderen we technologie, wetenschap en innovatie om de next-gen van de Mondiale tech bedrijven, die economische, sociale en ecologische impact brengen te co-creëren en te laten groeien.