Spring naar content

Reizen

Jungle Challenge

1 april 2023

Een extreme expeditie naar je diepste kern 

In essentie is leiderschap: overleven met je team. Resultaat boeken, de concurrentie verslaan, tegenslag overwinnen, medewerkers inspireren en motiveren, samenwerken onder moeilijke omstandigheden. Een groep professionals is nog geen garantie voor succes. Haal jij alles eruit wat erin zit? Wat heeft jouw team nog méér te bieden? 

Maak meer impact in je business 

Voor directies, managementteams en business leaders heeft Allied Forces de Jungle Challenge ontwikkeld, een extreme expeditie naar je diepste kern, onder meer in de jungle van Ghana. De reis geeft diepgaand inzicht in jezelf en elkaar. Met de unieke ervaring maak je significante impact in je business.

Back to basics

Back to basics is nog een zachte uitdrukking voor de mentale en fysieke challenges die we hebben uitgezet in een zeer doordacht programma van 10 dagen. Hoogtepunt is een zesdaags verblijf in de Ghanese jungle, waar je grenzen zult verleggen. Ervaren oud-Mariniers en lokale wildlife rangers begeleiden de groep in uitdagende situaties. 

Een ervaring voor het leven

Hoe krachtig ben je werkelijk, als je hongerig en vermoeid opdrachten moet uitvoeren? Die confrontatie is een waardevolle ervaring, die je een leven lang bijblijft. We koppelen die ervaring ter plekke aan je zakelijke uitdagingen. De output is een concreet individueel- of teamplan om je doelstellingen te overtreffen, waarmee je direct na terugkomst in Nederland kunt beginnen. 

Persoonlijke groei

De Jungle Challenge daagt deelnemers uit hun kwaliteiten maximaal in te zetten en zo goed mogelijk om te gaan met hun valkuilen. Versneld zelfkennis opdoen, die aan de basis staat van persoonlijke groei. Je toont je ware aard als weerbaarheid en koersvastheid wordt gevraagd. Welke rol neem je in, wat is je leiderschap, hoe werk je samen? 

Blik op het programma:

Fase 1: Voorbereiding met onder meer een kwaliteitentest, een ontwikkelplan, twee coachingssessies en een uitgebreide briefing over je junglereis. Je bereidt je uitrusting voor, die tot op de gram is uitgekiend. De eerste challenges zijn al verweven in deze fase. In totaal ben je twee dagen bezig met de voorbereiding.

Fase 2: In Ghana vangen de ervaren begeleiders je op. Tijd om kort te rusten en acclimatiseren, want het is er warm en vochtig. De volgende dag krijg je aan het strand lessen in veiligheid en vitaliteit. We confronteren je met de eerste challenges. ’s Avonds verblijf je in een boomhut, 30 meter boven de grond. De volgende vier dagen en nachten trek je onder begeleiding de jungle in. 

Geen voorgekauwde wandeling, maar een tocht vol leiderschap- of team challenges en improvisatie. In het kamp moet je het redden met een tentje, slaapzak en muskietennet. Althans, zo lang je daarover beschikt. Aan het einde van deze junglereis reflecteren we op de antwoorden die de jungle je heeft gegeven en maken we samen een concreet businessplan, een missie die je in Nederland met militaire precisie uitvoert.

Fase 3: Terug in Nederland helpen we je door middel van een drietal krachtige sessies om in 3 maanden je doelstellingen te realiseren en te overtreffen.

Fase 4: Na 1,5 maand komen we als groep weer bij elkaar, om ervaringen te delen en terug te blikken op een onvergetelijke expeditie. Je hebt lessen voor het leven geleerd en een dierbaar netwerk opgebouwd. Samen bespreken we de voortgang van jouw missie en vieren we successen.

Ieder gezond persoon kan deelnemen aan de Jungle Challenge; er is geen specifieke fysieke of mentale conditie vereist. Ghana is een stabiel en veilig land met een prachtige, veelzijdige jungle. De beste jungle experts ter wereld begeleiden je. Maar uitdagend en confronterend, dat is het zeker! 

Benieuwd naar deze unieke Jungle Challenge? 

Schrijf je in als geïnteresseerde en we nemen graag contact met je op.