Spring naar content

Marieke Plas verrijkt aanbod Allied Forces

Allied Forces heeft het front weer versterkt met een nieuwe kracht: Marieke Plas. De ervaren arbeids- en organisatiepsychologe voegt bijzondere, complementaire waarde toe aan het team. Naast haar expertise in leiderschap en talentontwikkeling, heeft Marieke zich gespecialiseerd in neuro- en bio-feedback.

In het verleden werkte ze voor Defensie, waar ze onder meer verantwoordelijk was voor Management Development. Ze was een collega van Allied Forces-oprichter Armand van Velzen. Buiten de Krijgsmacht werkte ze eerder als assessment psycholoog en loopbaancoach. Bij de Nederlandse Publieke Omroep werkte ze aan de ontwikkeling van medewerkers. “Op zowel individueel, team- als organisatieniveau heb ik veel kunnen aanpakken. Bevlogenheid bevorderen, dat zie ik als mijn rol. En het is mijn professionele overtuiging.”

Recent is Marieke haar hart gevolgd en met het gezin naar Friesland verhuisd. “De rust en ruimte daar gaven me het laatste zetje om voor een zelfstandig bestaan te kiezen. Nu werk ik in alle vrijheid aan leren en ontwikkelen binnen organisaties. Uiteraard vanuit bevlogenheid.”

Belangrijke aanvulling op haar repertoire vond Marieke in de tooling neuro- en bio-feedback. “Er zijn glasheldere fysieke parameters voor stress en disbalans. Denk aan hartslag, ademhaling en spierspanning. Door dit te meten houd je mensen een spiegel voor, waardoor ze sneller bewust worden van een disbalans. Dan kunnen we er gericht aan gaan werken. Oók door hersengolven te meten, kunnen we kijken naar nieuwe routes in je brein. Met dergelijke instrumenten kunnen we mensen meerdimensionaal en diepgaander coachen. Gecombineerd met mijn soft skills en sensitiviteit behalen we zo maximaal rendement.’