Spring naar content
_72A8255

Rob Verkerk

Luitenant-generaal der mariniers b.d. Rob Verkerk heeft een loopbaan van 39 jaar bij Defensie achter de rug, in diverse beleidsvoorbereidende en operationele functies. De laatste 10 jaar was hij onder andere Commandant van het Korps Mariniers en de hoogste baas van de Koninklijke Marine. Naast het aansturen van grote, uitvoerende, militaire bedrijven maakte hij vooral naam door zijn visie op de doorontwikkeling van organisaties in een veranderende omgeving, zijn pragmatische aanpak en zijn samenbindend leiderschap.

Sinds zijn vertrek bij Defensie maakt Rob zich in de private sector verdienstelijk als toezichthouder en bestuurder. Zo is hij als voorzitter van Nederland Maritiem Land boegbeeld van de maritieme sector in Nederland. Een van zijn speerpunten is het versterken van het internationaal concurrentievermogen van de sector, door in te zetten op innovatie gekoppeld aan brede maatschappelijke thema’s als verduurzaming.

In zijn vrije tijd is Rob graag op reis, al dan niet te voet, op de fiets of op het water, en knutselt hij graag met zijn kleinkind aan zijn modelspoorbaan.