Spring naar content

Paul van Schaik

Ogenschijnlijk onmogelijke ambities realiseren

 Paul van Schaik begeleidt al ruim 20 jaar (inter)nationele teams en organisaties in het realiseren van ogenschijnlijke onhaalbare ambities. Zo heeft hij vijf jaar als Programma Directeur NS ondersteund met de grootste operationele prestatieverbetering. En heeft hij zijn gedachtegoed over ‘prestatiedoorbraak’ in drie boeken vastgelegd. Zijn nieuwste boek heet: Leidinggeven met en zonder Ego. Compacte en praktische aanpak voor leidinggevenden die naar zichzelf durven te kijken.

“Een ogenschijnlijk onmogelijke ambitie, als ook de directie betwijfelt of het zal lukken, dán ben ik op m’n best. De ambitie, het doel, daar moet je alle mensen achter zien te scharen. Met veel doorzettingsvermogen de gemeenschappelijkheid opzoeken en het team ontwikkelen. Van heel strategisch tot heel praktische, tot en met de meest kritieke details op de werkvloer.”

Paul heeft na omzwervingen op Nijenrode zijn Masterscience in General Management behaald. Hij kan zich als geen ander inleven in teams die voor een uitdagende opdracht staan. De afgelopen acht jaar heeft hij het gedachtegoed omtrent leiderschap, strategie-implementatie en teamontwikkeling uit de krijgsmacht geïntegreerd in zijn aanpak. “In mijn projecten hecht ik ook erg aan focus, eigenaarschap en uitvoeren en regelmatig debriefen.” Met name het exteem eigenaarschap van de Navy Seals heeft Paul ertoe gedreven met Allied Forces samen te werken. Paul is gecertificeerd Six Sigma Blackbelt, teamcoach en Scrum Master.

Paul is een mens- en resultaatgerichte leiderschapscoach en trainer. “Uiteindelijk gaat het altijd om de liefde voor mensen, het samen doen met nieuwsgierigheid naar het potenieel en compassie voor tekortkomingen.” Hij is getrouwd en vader van twee zoons. In zijn dagelijks leven mag hij graag koffiedrinken, mooie films kijken en in de natuur zijn.