Spring naar content

Michel Bekkering

Na ruim dertig jaar heeft Michel Bekkering in 2020 het Korps Mariniers verlaten met ‘functioneel leeftijdsontslag’. Hij beleefde er een fantastische tijd met veel variatie in functies en rollen, eerst als algemeen marinier en later als specialist in communicatie- en informatiesystemen (CIS). Vele uitzendingen en heel diverse plaatsingen hebben Michel gevormd tot wie hij nu is en waar hij voor staat.

Als onderofficier bij het Korps Mariniers heeft Michel leidinggegeven aan zeer gedreven specialisten, zowel in ‘vredesbedrijfsvoering’, als tijdens uitzendingen. Bij het opleidingscentrum heeft hij onderwijs ontwikkeld voor die specialisten.

Michel staat voor wat hij zegt en ziet dat ook graag bij anderen: Openheid, eerlijkheid en duidelijkheid zijn volgens Michel kernbegrippen van een goed geoliede organisatie. Van laag naar hoog en vice versa. Leiding geven door die kernwaarden voorop te stellen en zelf uit te stralen.

In zijn ogen creëer je loyale en productieve teams door kansen te geven en nemen, inclusief passende opleiding, begeleiding en de gelegenheid om ervaring op te doen. Waardering op allerlei manieren is daarbij net zo belangrijk als welgemeende feedback.

Michel is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Hij houdt van wandelen, fietsen, wintersport en reizen. Daarnaast is hij een handige doe-het-zelver, die daarmee ook professioneel ‘bijklust’. Stil zitten is geen optie, dus Michel zet zich graag (in diverse rollen) in voor klanten van Allied Forces.