Spring naar content
Joris Walraven_4667

Joris Walraven

Veel mensen bij Allied Forces hebben een verleden bij het Korps Mariniers, Joris Walraven hoopt er juist een toekomst te hebben. Ons jongste teamlid (20 jaar) heeft zich aangemeld voor de officiersopleiding, maar moet vanwege coronamaatregelen een jaartje wachten. Die tijd wil hij nuttig besteden, dus kwam Joris via-via in contact met Allied Forces. Als trainee ondersteunt hij account management, sales en projecten. 

Na zijn vwo-opleiding laste Joris een tussenjaar in. Daarin bracht hij zes weken door in Sillicon Valley, waar hij een ondernemerscursus volgde. “Heel boeiend, ik heb daar veel mensen gesproken die niet alleen mooie ideeën over het ondernemerschap deelden, maar ook hun levensfilosofie. Het meest was ik onder de indruk van een paar oud-militairen. Klein, maar veelzeggend voorbeeld: Toen we met een groepje gingen hardlopen, stelden zij voor dat de snelste achteraan zou lopen. Dan zouden we als groep de beste prestatie neerzetten. Dát is leiderschap, volgens mij.”

Joris besefte dat Defensie hem meer trok dan het ondernemerschap. Bij Allied Forces treft hij diverse oud-mariniers, die zich graag als mentor opwerpen. Er is een takenpakket opgesteld, dat waarde toevoegt voor iedereen. In zijn vrije tijd hoopt de Moordrechter (“maar ik ben een echte Rotterdammer”) wat tijd over te houden voor sport en voor zijn Honda NC700S. “Lekker scheuren door het landschap.”