Hendrik Buijs

Hendrik Buijs

Hendrik Buijs heeft 19 jaar gediend in uiteenlopende functies bij het Korps Mariniers. Zijn ervaring en kwaliteiten zet hij nu in als trainer-coach bij Allied Forces.

Hendrik: “Na mijn lange periode bij Defensie wist ik dat ik klaar was voor deze stap. Ik zocht een nieuwe uitdaging, buiten de overheid. Toen ik Anton van den Berg ontmoette, die ik ken van het Korps, geloofde ik meteen in het concept van Allied Forces. Belangrijke uitgangspunten van het werk als marinier, hebben een universele zeggingskracht. Die wil ik graag delen met het bedrijfsleven.”

Zijn carrière bij Defensie heeft Hendrik op heel wat plekken gebracht. Als commandant voerde hij diverse operaties uit, in onder meer Irak, Afghanistan en Somalië. En hij heeft veel opbouwwerk verricht, zoals de heropvoeding van kansarme jongeren op Curaçao. Met zijn gezin verbleef Hendrik ook een jaar in de Verenigde Staten, waar hij studeerde aan de universiteit van de United States Marine Corps. Later voerde hij personeelsfuncties uit en volgde een HRM-opleiding en de academische studie bestuurs-en organisatie wetenschap met een focus op organisatie, cultuur en management.