Spring naar content
L1003940-bewerkt

Barbara Beek

Barbara heeft zeer aansprekende projecten geïnitieerd, uitgevoerd en begeleid als HRM-specialist bij onder meer de Marine, Luchtmacht en Politie. Als coach en trainer combineert de bestuurskundige graag de dynamische praktijk met brede theoretische inzichten. Het hoofd met het hart. Ook letterlijk, want Barbara is volledig thuis in Heartmath: de wetenschap achter hartcoherentie, dat grote invloed heeft op onze houding, gedachten, emoties en intenties.  “Door je hartritme te verbeteren, kun je stress verminderen, mentale- en fysieke veerkracht vergroten en emotioneel welzijn bevorderen.”

In haar werk zet Barbara ook weleens paarden in. “Die dieren zijn een indrukwekkende “spiegel”. Ze tonen ons dat het bewustzijn van onze kwetsbaarheid de bron is van kracht in plaats van zwakte. En dat je je niet als roofdier hoeft te gedragen om sterk in het leven te staan. Ervaringsgericht leren met paarden is confronterend, maar geeft veel en vaak snel resultaat. Hun natuurlijke kuddegedrag staat model voor effectieve communicatie, authentieke relaties en samenwerking op basis van talenten en competenties. Paarden leren ons het geheim van lichaamstaal als overige 90% van communicatie. Van nature zijn wij, net als de paarden, ook instinctieve, sociale en emotionele wezens. Maar daar staan wij in het dagelijks leven soms ver vandaan. Het is niet daarom niet raar dat wij weleens last hebben van onderlinge miscommunicatie, lichamelijke klachten, burn-out of PTSS”.

“Ik ben niet zo’n kantoortijger, ben liever in de werkpraktijk tussen de mensen te vinden om te horen wat er speelt dan alleen in een vergaderzaal te overleggen. Dat heeft me altijd het meeste gebracht. Maar dan wel concreet bezig zijn en doelgericht. Zodat het maatwerk oplevert voor elke opdrachtgever.” Op die manier heeft Barbara onder meer gewerkt aan de in-, door- en uitstroom van militairen. Enorme projecten die ook een enorme impact in de defensie organisatie hadden. Toen ze in contact kwam met Allied Forces “vielen de puzzelstukjes op hun plaats”. Hier kan ze met haar specifieke kwaliteiten bijdragen aan High Performing Individuals and -Teams.