Skip to content

Job Holwerda

Job Holwerda is een relatiegerichte, zelfbewuste leider en adviseur met ruime ervaring als trainer/ coach. Hij heeft een sterke focus op persoonlijke groei en prestatieverbetering. In zijn loopbaan heeft Job bewust gekozen om een grote verscheidenheid aan ervaringen op te doen – van operationeel leider bij het Korps Mariniers (met een uitzending naar Afghanistan) tot IT-consultant op de Zuidas.

Job heeft daarna weer voor Defensie gekozen vanwege zijn intrinsieke motivatie om actief bij te dragen aan de veiligheid van Nederland, maar is ook continu betrokken gebleven bij werkzaamheden buiten Defensie op het gebied van leiderschapsontwikkeling en persoonlijke groei (vanuit zijn eenmanszaak G.R.I.T. – Grow Resilience Integrity & Trust).

Om resultaten te behalen in de ontwikkeling van individu, team en de relatie met partners, werkt Job aan onderling vertrouwen door elkaar uit te dagen om expliciet te communiceren. Daarbij gebruikt hij het principe: “uncomfortable, but growing”. Dat klinkt heel stevig, maar hij pakt het in verbinding met de ander tactvol en organisatiesensitief aan, zoveel mogelijk in co-creatie.